RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å si opp flygeleder

Avinor vurderer å si opp en flygeleder i Bodø etter at personen rapporterte om manglende sikkerhet og restriksjoner på flytrafikken.

Etter at Bodø overtok ansvaret fra kontrollsentralen, har en person alene dekket luftrommet over Sør-Trøndelag og Møre. Tidligere delte to flygeledere og en fullmektig dette ansvaret, skriver Avisa Nordland.

To netter i oktober innførte flygelederen som nå sitter med eneansvaret restriksjoner på flytrafikken. Han rapporterte samtidig at det var regelbrudd å ha bare en person på vakt.

Flygelederen har nå fått beskjed av Avinor at han kan bli oppsagt. Norsk Flygelederforening mener Avinor forsøker å sette munnkurv på flygelederen, og truer med å gå rettens vei hvis oppsigelsen blir gjennomført.

- Dette kan føre til at flygeledere i framtiden kvier seg for å rapportere feil og å treffe upopulære, men nødvendige tiltak, sier Magne Jerpstad i flygelederforeningen til Avisa Nordland.

Tidligere stod det i regelverket at det skulle være to flygeledere på vakt nattestid. Men bemanningen ble raskt redusert av Avinor til bare én, uten at sikkerhetsanalyser hadde blitt gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere