RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med polstreik

Sist oppdatert:
Nordmenn risikerer å få oppleve den første polstreiken siden 1986. Handel og Kontor truer med å lamme Vinmonopolet.

- Streikefaren er meget reell. Vi har ikke fått innfridd noen av våre krav, og vi har heller ikke snakket penger, sier Karin Solum til Kanal 24.

Karin Solum er forhandlingsleder for de over tusen Handel og Kontor-organiserte i Vinmonopolet. Nå krever de bedre forhold for alle som jobber deltid i bedriften. De skal får større innflytelse over sin egen arbeidstid.

- Krever samme ordninger som Rema og Rimi
- Vi krever ingenting annet enn de samme ordninger som for eksempel Rema, Rimi, Kiwi og annen faghandel har i Norge i dag. Da blir det meningsløst at Vinmonpolet ikke kan leve med de samme ordningene, sier hun.

HK begjærte i går kveld brudd i forhandlingene med Vinmonopolet og vil ta forhandlingene til mekling. Dermed er det Riksmeglingsmannen som får ansvaret for å stoppe den første polstreiken siden 1986.

- Det kan se ut som vi kan komme i en meglingssituasjon i mai/juni. Men det er jo kø hos meglingsmannen, så vi får se når det er plass til oss.

1100 av 1600 ansatte
Vinmonopolet har 1600 ansatte. Av disse er rundt 1100 organisert i Handel og Kontor. HK venter å få plass hos Riksmeglingsmannen mot slutten av mai eller i begynnelsen av juni.

Forhandlingene mellom Vinmonpolet og Handel og Kontor kjørte seg første gang fast den 28. april etter to dagers forhandlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere