RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer Skandia-topper med fengsel

To avgåtte toppsjefer i den skandalerammede svenske finanshuset Skandia etterforskes nå for grovt økonomisk utroskap.

Ifølge statsadvokat Christer van der Kwast gjelder mistanken de avgåtte direktørene Lars-Eric Petersson og Ulf Spång.

Grovt skattesvik

Spång også vil bli etterforsket for grovt skattesvik etter at han skal ha tatt ut 20 millioner kroner fra Skandia, uten å oppgi det i sin selvangivelse, melder di.se.

- Vi snakker om mulige fengselsstraffer av ikke ubetydelig lengde om det skulle vise seg å dreie seg om forbrytelser, sier van der Kwast, ifølge NTB-TT

Statsadvokat van der Kwast utelukker ikke at etterforskningen kan utvides til å gjelde flere i Skandia-systemet, men sier påtalemyndigheten først konsentrerer seg om de mest konkrete mistankene.

- Dypt uetisk

Påtalemyndigheten tok beslutningen etter at en rapport om Skandia-skandalen ble lagt fram mandag. Rapporten, laget av den uavhengige advokaten Otto Rydbeck, slår fast at "et lite antall personer i Skandias øverste ledelse, som alle nå har forlatt Skandia, har opptrådt dypt uetisk og eventuelt også rettslig straffbart"

Rapporten er en studie av et selskap hvor toppsjefene tilsynelatende har passet på å berike seg og sine familier som best de kunne, ved hjelp av revisorer som ikke har mestret sitt oppdrag eller ganske enkelt bare har oversett mislighetene, skriver NTB-TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere