RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygde-Norge vokser raskest

(Nettavisen AS)
Hver åttende nordmann går nå på trygd, og antallet øker stadig. De siste ti årene har antall ansatte i trygdeetaten eksplodert.

Flere nordmenn på trygd betyr større papirbunker hos trygdekontorene. Siden årsskiftet 1992/93 har trygdeetaten fått 2.000 nye ansatte, tilsvarende en økning på 32 prosent. Trygdeetaten er dermed den offentlige virksomheten som vokser raskest, skriver Dagbladet.

I samme tiårsperiode har Norge fått 60.000 flere alderspensjonister og uføretrygdede. Bare i løpet av de siste fire årene har antall uføretrygdede økt med 20.000.

Trygdeutbetalingene til folk i yrkesaktiv alder er faktisk større enn utbetalingene til alderspensjonistene. I fjor gikk 97 milliarder kroner til nordmenn i arbeidsfør alder, mens alderspensjonistene mottok 70 milliarder.

Ekspertene er ikke i tvil om at veksten for trygde-Norge vil fortsette. Nå er det 623.000 mennesker over 67 år her til lands. I 2050 vil antallet være omtrent dobbelt så høyt. Alt tyder derfor på at trygdeetaten vil fortsette å vokse i åra framover dersom det kompliserte regelverket beholdes.

- Arbeidsmengden øker jevnt hele tida. Vi har klart å holde tritt, men kunne svært gjerne ønske oss et enklere regelverk, medgir trygdesjef Tom Hagen ved Gamle Oslo trygdekontor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere