RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turistene svikter Geilo

Sist oppdatert:
Alpinstedet klarer ikke å trekke til seg nye turister, mens konkurrentene Hemsedal og Beitostølen fortsetter å vokse. Bilarving Bertel O. Steen gis skylden for utviklingen.

I 1996 hadde Geilo 450.000 registrerte kommersielle gjestedøgn. Siden har antallet gått jevnt og trutt nedover til 430.000 i 2002, og foreløpige tall viser ytterligere nedgang ifjor, skriver DN.

- Det som har skjedd på Geilo er veldig beklagelig. Men Bertel O. Steen har, som største eier i Geilo Taubane, etter mitt skjønn ikke vært sitt eierskap og ansvar bevisst. Vi er bekymret for Geilo som destinasjon, sier skipsrederen Nicolai Lorentzen til Dagens Næringsliv. Han er en av eierne i Vestlia Skisenter.

I høst var vedtok Geilo Taubane en emisjon på åtte millioner kroner for å unngå en alvorlig likviditetsskvis. Men kritikerne mente dette er for lite til å finansiere en fornyelse av anlegget.

- Jeg frykter at dette betyr stillstand og gradvis tilbakegang for Geilo. Bertel O. Steen sitter på nøkkelen til å kunne utvikle en sterk motor på Geilo, men er ikke industriell, sier Stig Fische. Han eier både Dr. Holms og Geilos største hotell, Highland.

- Det er mulig vi burde ha tatt noen grep tidligere. Men vi må ikke rushe. Vi må ta et skritt av gangen. Det vi må være klar over er at det ikke er antall heiser som er problemet på Geilo, men snarere kommunen som har vært altfor restriktiv med hensyn til utvikling og bygging av overnattingskapasitet i form av hytter og leiligheter, sier Bertel Otto Steen til DN om kritikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere