RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 vil ikke betale

Fra 2009 nekter TV 2 å betale millionbeløp i årlig konsesjonsavgift og rette seg etter regler for programinnhold, alt på grunn av det nye digitale sendenettet.

TV 2 betaler i inneværende konsesjonsperiode mellom 300 og 350 millioner kroner i avgift, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg må kanalen rette seg etter en liknende programplan som NRK. Motytelsen er at TV2 får sende i det «vanlige» analoge bakkenettet over hele landet sammen med NRK.

TVNorge og TV3 må derimot nøye seg med kabel og parabolantennedistribusjon. Etter planen skal alle tv-kanalene om et par år begynne å sende i et nytt digitalt sendenett, som skal erstatte dagens nett. Dermed vil også TV3 og TVNorge nå ut til hele landet.

Konserndirektør for informasjon Rune Indrøy i TV 2 mener det er urimelig at kanalen skal betale for et privilegium som de ikke lenger har. Indrøy viser også til at TV 2 sammen med NRK skal finansiere det nye digitale nettet gjennom det felles eide selskapet Norges Televisjon (NTV).

Kulturdepartementets statssekretær Yngve Slettholm er slett ikke enig. Slettholm mener TV 2 ikke hadde vært der de er i dag uten konsesjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere