RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2s ledelse med få kvinner

Sist oppdatert:
Rikskanalen NRK har mange kvinner i toppledelsen, men TV 2 kan ikke skryte av det samme. Ingen av de 14 i toppledelse og styre er kvinner.

Blant de fire i toppledelsen og de ti styremedlemmene er det ingen kvinner. Det er bare tre kvinner blant de tolv personene som utgjør ledelsen og redaktørkollegiet i TV 2 AS, skriver Dagbladet.

Tv-kanalen får kritikk av medie- og kjønnsforsker Wenche Mühleisen ved Universitetet i Oslo.

- En moderne norsk mediebedrift bør ha større ambisjoner enn å ha en så skjev kjønnsrepresentasjon i ledelsen, sier Mühleisen til Dagbladet.

TV 2s programleder Åse Linda Tynning i «God morgen, Norge!» mener at det er både uheldig og merkelig at TV 2s styre bare består av menn

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 er imidlertid ikke enig, og påpeker at det er eierne selv som velger hvem som skal sitte i styret. De kan velge hvem de ønsker, mens ansatterepresentantene velges i en avstemning der alle TV 2-ansatte har stemmerett.

Inderøy opplyser at TV 2 har kvinnelig økonomidirektør, personaldirektør og planleggingssjef. Dette er tre svært sentrale posisjoner i TV-kanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere