RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)

TV3-eier saksøker Telenor

Sist oppdatert:
Christina Stenbeck og hennes kumpaner i mektige MTG saksøker Telenor-eide Canal Digital for ulovlig markedsføring av tv-kanalene TV3, ZTV og TV8. Telenor stiller seg fullstendig uforstående til søksmålet.

Det MTG-eide medieselskapet Viasat er en av de mektigste aktørene på den nordiske tv-arenaen, med kanaler som TV3, Viasat Sport, ZTV, TV1000 og TV8 i stallen.

Nå får det Telenor-eide distribusjonsselskapet Canal Digital på pukkelen for å ha inkludert tre av Viasats kanaler i sin betal-tv-pakke til kundene i Sverige uten å ha spurt Viasat om lov. MTG går nå til sak for å presse det norske selskapet i kne.

- Canal Digital bryter loven. Det er en forrykt situasjon på det svenske markedet, men til og med et norsk selskap må følge reglene, sier MTG-sjef Hans Holger Albrecht til Nyhetsbyrån Direkt.

«Dette tiltaket er den direkte konsekvens av en konkurrents (Canal Digital) beslutning om å tilby Viasats TV3, ZTV og TV8 i sin betal-TV-pakke uten å ha bedt om eller undertegnet en avtale med Viasat», utdyper MTG i en pressemelding.

Albrecht opplyser at MTG tidligere i år forsøkte å få til en forretningsmessig løsning med Canal Digital, men at Telenor-selskapet ikke gikk med på det forslaget som ble framsatt.

Administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Broadcast avviser de harde beskyldningene fra MTG. Han mener det angivelige søksmålet må være basert på en misforståelse.

- Vi har ikke tibudt Viasats kanaler i våre pakker, og ikke brukt logoen til noen av dem i markedsføringen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Eide Sivertsen har den boksen som Canal Digitals kunder i Sverige bruker for å ta inn tv-signaler, to innganger. Den ene inngangen brukes for å ta inn det som ligger i Canal Digitals betal-tv-pakker, mens den andre kan brukes til å ta inn vanlige tv-signaler som er fritt tilgjengelige for alle.

- De tar inn det som ligger gratis i lufta, og det gjorde Viasat-kanalene inntil nylig. Vi trenger ingen avtale for å ta inn det som ligger i lufta, påpeker Eide Sivertsen.

Telenor-direktøren opplyser at Canal Digital har cirka 850.000 kunder i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere