RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvenge gjør seg klar for oppkjøp

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Torstein Tvenges eierandel i Industrifinans Næringseiendom har passert 20 prosent. Aksjekjøpet kan vise seg å bli lukrativt dersom Rasmussen-familien bestemmer seg for oppkjøp.

Eiendomsaksjer er sjelden i vinden ved Oslo Børs, men mandag har det skjedd ting som har fått durkdrevne bransjefolk til å heve øyenbrynene.

Rasmussen-gruppen innledet ballet ved å legge inn bud på Avantor, hvor Kjell Inge Røkke inntil nylig var største aksjonær. Rasmussen sikret seg samtidig 6,6 millioner aksjer i Industrifinans Næringseiendom (IFN), tilsvarende en eierandel på 13,85 prosent.

Investeringssjef Jostein Devold i Rasmussengruppen ville mandag morgen ikke kommentere hvorvidt IFN også vil bli kjøpt opp.

- Vi fant vel ut at det var interessant også å kjøpe den posten, og så vil vi bruke de nærmeste ukene til å vurdere hva vi gjøre videre, sier Devold til TDN Finans.

På grunn av dagens eiersituasjon i Avantor og Industrifinans Eiendom, vil tilbudsplikt bli utløst i IFN dersom Avantor-kjøpet lykkes og Rasmussengruppens eierandel i begge selskaper konsolideres.

Investoren Torstein Tvenge er fra før en stor aksjonær i IFN. Mandag benyttet han sjansen til å sikre seg ytterligere 230.000 aksjer for 8,50 kroner stykket. Det bringer eierandelen hans opp i knappe 20,5 prosent. Sist IFN-aksjen ble omsatt på kurser på dette nivået, var i juli 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere