RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tvenge kutter kabelen

Sist oppdatert:
Torstein Tvenge og OBOS selger kabelselskapet SmartCall til konkurrenten UPC.

UPC melder i dag at kabelselskapet har kjøpt opp konkurrenten SmartCall, som har kunder i Oslo-regionen, Asker, Buskerud, Bergen og Trondheim.

Selgerne av SmartCall er OBOS og Torstein Tvenges investeringsselskap Investra.

- Dagens marked er et helt annet med mange leverandører. For oss var det naturlig å selge SmartCall til en profesjonell aktør som eier egne nett. UPC har i dag kompetansen, midlene, og produktene som skal til, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

SmartCall tilbyr en produktportefølje med kabel-TV, bredbånd- og telefonitjenester.

Adm. direktør Gunnar Evensen i UPC sier til TV 2 Nettavisen at prisen som betales er konfidensiell, men han beskriver den som på «et fornuftig nivå.»

Han peker på at SmartCall var gjennom en gjeldssanering for et par år siden, og sier også at selskapet vil tjene på å komme inn i en større sammenheng.

- Overtagelsen av SmartCall er i tråd med UPCs strategi om å ekspandere virksomheten og utvide vårt nedslagsfelt. SmartCall har gode kunderelasjoner, spennende produkter, og en organisasjon som vi gleder oss til å lære bedre å kjenne, sier adm. direktør Gunnar Evensen i UPC, som er den fremste utfordreren til Telenor på kabelområdet.

Dette er det første oppkjøpet UPC gjør siden kabelselskapet Janco ble kjøpt for syv år siden. Evensen peker på at det kan være aktuelt å ekspandere på områder som ADSL og Wimax (trådløst bredbånd), og han utelukker ikke flere oppkjøp.

Smartcall har 22.800 TV-kunder, 3800 bredbåndskunder og 8500 telefonikunder, og omsatte for 58 millioner kroner i 2004, årsresultatet viste et regnskapsmessig underskudd på 10,6 millioner kroner.

UPC Norges nettverk betjente ved nyttår nærmere 447,800 kunder. Disse inkluderer 341,000 TV-kunder, 35,400 digital-TV kunder, 48,500 bredbåndsinternett-, og 22,900 telefonikunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere