RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tvenge selger katalogselskap

Sist oppdatert:
Kampen om opplysningstjenester hardner til. Nå blar Findexa opp 72,5 millioner for Tvenge-selskapet RosaIndex.

Brødrene Torstein og Øystein Tvenge, Opticom-kjendisene Thomas Fussell og Robert Keith og Arne Blystad er blant storaksjonærene som tjener godt på salget av RosaIndex.

Stort marked
Dermed hardner kampen om opplysningstjenestemarkedet til. Findexas GuleSider og Telefonkatalogen var lenge eneste store katalogtjeneste på nett, men tidligere i vår lanserte Telenor-eide Opplysningen 1881 seg på nett med brask og bram.

- Vi har kalt dette for krigen mot en frynsete bransje. Vi tror annonsørene er lei av husmannskontraktene på oppføring som de ikke kommer ut av, sa styreleder Rune Rinnan i Opplysningen til TV 2 Nettavisen dengang.

Penger på nett
I en børsmelding skriver Findexa at RosaIndex anslås til å være den tredje største tilbyder av katalogtjenester på nett i Norge. Etter kjøpet forventer Findexa at nærmere 20 prosent av deres inntekter vil komme fra internettjenester.

Den maksimale prisen Findexa skal betale for RosaIndex er 72,5 millioner kroner, hvorav 50 prosent kan gjøres opp i aksjer i Findexa Limited og 50 prosent i kontanter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere