RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvinger medisiner inn i butikkene

(Foto: Scanpix)
Til tross for at det fra 1. november skulle vært mulig å kjøpe reseptfrie medisiner som Paracet, Ibux og Otrivin i dagligvarebutikkene, er hyllene fortsatt tomme.

De kjente merkevarene har hittil kun blitt levert til apotekene. Konkurransetilsynet har imidlertid sett seg lei på denne ordningen, og tvinger produktene inn i matvarebutikkene, skriver Dagbladet.

- Apotekbransjen krever at de mest populære reseptfrie medisinene skal leveres bare til apotekkjedene. Det setter produsentene i skvis fordi de må velge mellom butikkbransjen og apotekene. Vi vil at legemiddelleverandørene fritt skal kunne velge hvem de leverer varer til, sier Anne Beate Hammerstad i Konkurransetilsynet til Dagbladet.

Norgesgruppen skal selge reseptfrie medisiner i 1000 av sine butikker. Også 3000 andre dagligvarebutikker har fått tillatelse til å selge reseptfrie medisiner. I tillegg vil bensinstasjoner selge de samme produktene.

Konkurransetilsynet har varslet de tre store apotekkjedene i Norge om at de vurderer å forby eksklusivitet på reseptfrie medisiner.

Direktør Oddbjørn Tysnes i Norges Apotekerforening sier til Dagbladet at apotekkjedene slett ikke truer legemiddelleverandørene med innkjøpsnekt om de leverer til dagligvarebutikkene.

Apotekerforeningen hevder at det derimot er dagligvarekjedene som boikotter fritt salg av reseptfrie legemidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere