RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvinger Telenor til å kutte prisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Staten mener telegiganten diskriminerer kunder.

Telenor gis ikke medhold i klage på Post- og teletilsynets vedtak om en prisreduksjon for danske TDC for selskapets tilgang til Telenors nett.

- Departementet mener Telenor har forskjellsbehandlet kunder og brutt kravet om ikke-diskriminering, skriver departementet i en pressemelding.

Samferdselsdepartementet gir TDC rett til en prisreduksjon på 20 prosent for tilgang til Telenors mobilnett.

Siden Telenor er den dominerende aktøren i mobilmarkedet er selskapet pliktig til å leie ut tilgang til nettet sitt til andre mobiloperatører. De har ikke lov til å gi konkurrentene ulik pris i det såkalte grossistmarkedet.

Razzia
4. desember gikk EFTAs overvåkingsorgan (ESA) og Konkurransetilsynet til razzia i Telenors hovedkontor på Fornebu.

- Vi har fått informasjon som kan tyde på at det har vært brudd på artikkelen 53 og 54 i EØS-avtalen. Det vil si misbruk av dominerende stilling samt konkurransebegrensende samarbeid, sa Per Andreas Bjørgan, direktør for avdelingen for konkurranse- og statsstøttesaker hos ESA, til Nettavisen NA24.

LES OGSÅ:

Tapte to ganger
I januar i fjor mottok Konkurransetilsynet en klage fra TDC mot Telenor for utnyttelse av dominerende stilling. Tilsynet ønsket imidlertid ikke å behandle klagen fordi Post- og teletilsynet vurderte samme sak.

TDCs to saker mot Telenor dreier seg om hvorvidt Telenor diskriminerer TDC, og hvorvidt det er for lite sprik mellom grossist- og sluttbrukerprisene.

TDC vant frem hos Post- og teletilsynet i mars i år, men Telenor klaget inn saken til Samferdselsdepartementet. Nå er det klart at Telenor ikke fikk medhold i klagen.

MEST LEST AKKURAT NÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere