RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uekte produkter i Ikea-katalogen

Sist oppdatert:
Møbelgiganten har begynt utfasingen av ekte bilder i sin gigantiske katalog. Nå er bildene laget på data.

I den nyeste produktkatalogen til Ikea, som for øvrig er den utgivelsen med høyste opplag i hele verden, er ikke alle bildene ekte. Det kan nyteknik.se i dag avsløre.

Publikasjonen har et lite intervju med to 3d-teknikere på kommunikasjonsavdelingen til møbelgiganten som innrømmer at i alle fall ett av bildene i årets katalog ikke er ekte.

- Men jeg har ikke tenkt å si hvilket produkt det er. En kan ikke skille det rederte [datagenererte] bildet fra fotografiene, sier Maria Forsman, 3d-tekniker i Ikea.

Ved å lage bildene i 3d på datamaskiner i stedet for å fotografere produktene har en større frihet til å generere bruksmiljøer som for eksempel hele kjøkken, og ikke minst ha 3d-visning på Internett.

Maria Forsman og Emma Stråle som jobber med prosjektet bedyrer at hensikten ikke er å lage et mer glamoriøst bilde av produktene enn det som er virkeligheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere