RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UiOs regnskap ikke godkjent

Riksrevisjonen har funnet at de ikke kan godkjenne fjorårsregnskapet til Universitetet i Oslo (UiO).

Årsaken er usikkerhet rundt viktige poster i regnskapet og store svakheter i den interne kontrollen av lønnsutbetalinger og innkjøp.

- Vi har sett at rutinene for lønns- og innkjøpsområdene er svake, men vi har ikke avdekket vesentlige beløpsmessige feil, opplyser ekspedisjonssjef Svein Gunvaldsen i Riksrevisjonen til Uniforum.

- Dette er ingen morsom situasjon, men heller ikke en situasjon vi ønsker å dramatisere, uttaler fungerende universitetsdirektør Inger Stray Lien på en pressekonferanse der også regnskapssjef Hans Mossin og informasjonsdirektør Helge Kjøllesdal var til stede.

Endringer i arbeidet med budsjettering og regnskap får mye av skylden for at regnskapet for 2002 ikke er blitt godkjent.

- UiO ble fra 1.januar i 2001 en nettobudsjettert virksomhet, noe som innebar en overgang fra kontant- til regnskapsprinsippet. Praktiseringen ble utledet høsten 2002 med virkning fra regnskapsåret 2002. Vurderinger knyttet til denne praktiseringen ligger til grunn for dialogen med Riksrevisjonen, sier Mossin til Uniforum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere