RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukens aksjetips

Sist oppdatert:
Denne holder Terra Securities og DnB NOR Markets en knapp på blant annet Norsk Hydro og TGS Nopec.

Det er ingen endringer i aksjeporteføljen til de to meglerhusene, og selskapene på listen er de samme som i forrige uke.

Terra: Satser på børslokomotivene

Siste endring i Terra-porteføljen var Terra 9. juli, da Sparebanken Nord-Norge og Telenor ble innlemmet i det gode selskap.

Denne uken satser meglerhuset på videre bank- og teledrift, i tillegg til TGS Nopec, Norsk Hydro, Orkla og Statoil. Porteføljen har steget med 0,3 prosent den siste uken, mot en nedgang på 0,5 prosent for hovedindeksen på Oslo Børs.

TGS-Nopec ble forrige ukes vinner, med en oppgang på 5,4 prosent. Telenor be sittende igjen med skjegget i postkassen, etter en nedgang på 2,6 prosent.

DnB NOR Markets: Tror på olje og software

Meglerhuset har denne uken Aker Kværner, Fast, Fjord, Odfjell, Schibsted, TGS Nopec og Norsk Hydro i sin portefølje. Det er ingen endringer siden sist uke.

Blant annet ser DnB NOR Markets for seg at Fast vil gjøre det skarpt fremover på grunn av markedsvekst, økte markedsandeler og solid omsetningsvekst.

Seismikkselskapet TGS Nopec ventes å stige på bakgrunn av økt fokus på kapasitetsproblemer innen oljeproduksjonen. Det ventes at oljeselskapene vil bruke langt mer penger fremover.

Aker Kværner skal ifølge meglerhuset opp ettersom markedsutsiktene er lyse, og sterke tall i sitt første kvartal som selvstendig selskap. Aksjekursen har falt mye i det siste, og ligger nå lavt priset. Dermed anbefaler DnB NOR Markets å kjøpe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere