RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulltveit-Moe forklarer seg

Sist oppdatert:
NHO-president Jens Ulltveit-Moe vil tirsdag ettermiddag fortelle pressen om ”de faktiske forhold” i den mulige korrupsjonssaken i Iran.

Jens Ulltveit-Moe er i hardt vær etter at VG sist uke avslørte at hans selskap Umoe Schat-Harding betalte 1,2 millioner kroner til et konsulentselskap i Iran for å løse en pengekrangel.

I et dokument undertegnet av Schat-Hardings daværende toppsjef Jarle Roth, heter det at pengene «tok vare på de personene som skulle ha særbehandling i denne saken».

Eks-president Rafsanjanis sønn, Mehdi Hashemi, skal ha blitt trukket inn for å løse krangelen mellom Umoe Schat-Harding og det iranske oljeselskapet IOEC. Hashemi er samme mann som for kort tid siden felte konsernsjef Olav Fjell i Statoil i forbindelse med en mulig korrupsjonssak.

Nå vil Jens Ulltveit-Moe og Jarle Roth gi sin versjon av saken, og innbyr til pressekonferanse klokka 12.45 tirsdag ettermiddag. Ifølge innkallingen tar Umoe-ledelsen sikte på å redegjøre om ”de faktiske forhold” i den svært betente Iran-saken.

Selve redegjørelsen vil Roth stå for, mens sjefen sjøl vil supplere presentasjonen med å gi sine egne vurderinger.

Umoe-ledelsen har tidligere lovet at saken skal undersøkes av et internt granskningsutvalg. Ulltveit-Moe har hittil benektet enhver befatning med saken.

TV 2 dekker pressekonferansen, og kommer tilbake med mer utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere