RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulltveit-Moe ut av Liberia

Sist oppdatert:
NHO-president og investor Jens Ulltveit-Moe flagger ut tre skip fra det omstridte registeret i Liberia. Isteden skal NHO-sjefens skip seile under skatteparadiset Isle of Man.

Jens Ulltveit-Moe har mått mye motbør etter at det ble kjent at rederiet Knutsen OAS, der Ulltveit-Moe er styreformann, har tre skip registrert i Liberia. Nylig besluttet Knutsen å trekke ut sine skip fra det meget omstridte landet og isteden la dem seile under Isle of Man-flagg, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har med skuffelse gjort oss kjent med den siste rapporten fra FNs ekspertpanel, og iverksetter på denne bakgrunn utflagging fra det liberiske skipsregisteret, sier Ulltveit-Moe til avisen.

FN har fastslått at det internasjonale skipsregisteret i Liberia fortsatt er heller tvilsomt, til tross for at den korrupte presidenten Charles Taylor har forlatt makten i landet. Det er umulig å få oversikt over pengestrømmen fra registeret og ingen vet fortsatt hvem som egentlig eier skipsregisteret.

Jens Ulltveit-Moe sier de ønsket å gi det nye regimet i landet en sjanse, men etter at FN-rapporten konkluderte med at det ikke er noen bedring valgte Knutsen OAS å trekke seg ut. Utflaggingen vil skje så raskt som det er praktisk mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere