RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underby konkurrentene til drømmejobben

Et nytt jobbformidlingssystem har sett dagens lys i Tyskland. På nettstedet JobDumping.de oppfordres arbeidstagere til å delta i auksjoner på jobber. Den som byr lavest, får jobben.

Gründer Fabian Löw avviser alle påstander om at nettstedet JobDumping.de urettmessig undergraver lønnsnivå og opparbeidede rettigheter. Tyskeren mener likevel lønnsnivået i Europa er for høyt, og at arbeidmarkedet er modent for en aldri så liten revolusjon. En revolusjon som JobDumping.de nå stiller seg i spissen for.

Löw hevder, ifølge Ukebrevet Mandag Morgen, at navnet på nettstedet er ment som en provokasjon, og at det ikke er hans intensjon å undergrave eksisterende rettigheter. Tvert om, Löw viser til at arbeidslivslovene fortsatt gjelder, og at myndighetene har et ansvar for å sikre at disse følges. Men innenfor dette systemet har Löw ingen moralske betenkeligheter med å legge til rette for at arbeidstagere kan underby hverandre i jakten på et utkomme.

Tre auksjoner
JobDumping.de har tre auksjonsprinsipper. En arbeidsgiver utlyser en stilling med en maksimalpris som arbeidssøkende kan by på ved å legge seg lavere enn sine konkurrenter. Og motsatt, dersom en arbeidssøker annonserer sin arbeidskraft, må arbeidsgiverne overby hverandre i kampen om dennes gunst ut fra en minimumspris. Det tredje systemet på JobDumping.de er tradisjonelle stillingsannonser.

JobDumping.de tar 3,9 prosents kommisjon ved en avtaleinngåelse mellom arbeidsgiver og arbeidstager.

I forrige uke lå det ute flere annonser, deriblant et tilbud om parkettsliping med en maksimumspris på 999 euro, og et tilbud om å strikke gensere for 25 euro stykket.

Amerikansk system
Löws forretningside er likevel ikke helt ny. I den amerikanske delstaten Massachusetts har Nashoba Valley Medical Center allerede innført et system hvor ansatte sykepleiere kan by på ledige vakter.

Sykehuset har opprettet en nettside hvor det legges ut vakter med en maksimalpris. Deretter er det opp til den enkelte sykepleier å by på disse. Systemet har gjort det mulig å minimere tvungen overtid ved sykehuset, ettersom vaktene fylles frivillig, i steden for at avdelingslederne er nødt til å pålegge sykepleierne å ta enkelte vakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere