RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom sitter på tikkende boligbomber

Sist oppdatert:
De mange nye borettslagsleilighetene for ungdom er tikkende økonomiske bomber, advarer eksperter. De kan smelle når renten stiger.

- Mange kommer til å brekke nakken på dette. Mange prosjekter er tikkende bomber, høyt priset og med lite innskudd. Jeg har sett eksempler på at innskuddet er helt nede i 3 prosent av totalprisen, sier viseadministrerende direktør Arvid Sveen i OBOS til Aftenposten.

I dag fremstår mange boligprosjekter for ungdom som kule og billige. Men det kan fort endre seg dersom rentene stiger.

Sveen mener slike leiligheter kan bli umulige å selge hvis husleien går kraftig i været på grunn av renteøkning og avdrag.

- Det kan bli vanskelige situasjoner med så små marginer på innskuddet. Dette kan sette hele borettslagsformen i vanry, sier Sveen, som får støtte av forsker Viggo Nordvik ved Byggforsk.

- Det er ikke så veldig usannsynlig at renten kan bli dobbelt så høy om noen år. Da blir boutgiftene i slike prosjekter mer enn fordoblet når også avdragene kommer. De som eier boligene kan få problemer med å selge hvis boligmarkedet faller. Der hvor innskuddene har vært minimale risikerer eierne i verste fall negativ markedspris, sier Nordvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere