RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom velger bort VG

VG i papirformat mister stadig lesere i alderen 20 til 29 år. I løpet av de siste årene har 25.000 yngre lesere sviktet tabloidavisen.

De unge flykter imidlertid ikke langt, mange velger nettutgaven av avisen i stedet. VG er fortsatt Norges desidert største avis, og blant yngre lesere, skriver Dagens Næringsliv.

I 1995 ble VG lest av 46 prosent nordmenn mellom 20 og 29 år. Nå er tilsvarende tall 37 prosent. Bare de siste årene har 25.000 unge falt fra, en nedgang som er langt større enn i andre aviser.

VG-redaktør Bernt Olusen mener nedgangen er en del av en generell trend. Også Aftenposten sliter for å trekke 20-åringene.

- Redusert lesing av papiraviser er en utfordring og bekymring for alle som driver trykte medier, sier redaktøren til Dagens Næringsliv.

Olufsen mener nedgangen på papir må sees i sammenheng med at nettavisene har større tilstrømning enn før. Samlet for både papir- og nettlesere mellom 20 og 29 år, har VG nå en dekning på 59 prosent. For ti år siden lå denne på 48 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere