RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Union: - Hovedavtalen er brutt

(Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norges fremste ekspert på arbeidsrett mener konsernledelsen i Norske Skog har brutt Hovedavtalen om de ansatte ikke har vært med på drøftingsmøter.

Om det stemmer at de tillitsvalgtes anmodning om et drøftingsmøte er avslått av Union-ledelsen, foreligger et brudd på hovedavtalen, fastslår jussprofessor Henning Jakhelln overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Professoren mener et brudd på arbeidslivets «grunnlov» i seg selv er alvorlig, men han er usikker på hvilke konsekvenser dette eventuelt kan få.

- Her er vi i uklart farvann. Rent teoretisk kan det for eksempel tenkes at bedriftens egen hovedorganisasjon, NHO, rynker på nesen og ilegger bedriften en «straffebot». Men det er i teorien. Hvis et hovedavtalebrudd kommer i tillegg til andre forsømmelser, som for eksempel brudd på Konkurranseloven, vil det selvsagt virke forsterkende, sier Jakhelln til ANB.

Bedriftsforsamlingen i Norske Skog avgjorde denne uka at papirfabrikken Union legges ned i løpet av først kvartal neste år .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere