RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Løchen (SCANPIX)

Unndratt toll og avgifter for 331 mill.

Tollvesenet har kontrollert regnskapene i 900 firmaer. Kontrollen har avslørt unndragelser til flere hundre millioner.

Gjennomgange av de 900 selskapene avslører feil i seks av ti kontrollerte firmaer. Antallet alvorlige overtredelser øker, og et importfirma i Oslo/Akershus-området har mottatt en regning fra Tollvesenet på 57 millioner kroner etter kontrollen.

63 av kontrollene førte til etterberegninger på mer enn en million kroner. En tollagerholder har fått tilsendt et krav på 20,5 millioner kroner. Seks andre norske firmaer skylder statskassen mer enn ti millioner kroner hver, mener Tollvesenet.

Tollvesenet startet opp med en rekke nye kontroller i fjor. Det ble innført eksportkontroller, kontroll med import av frukt og grønt, og kontroll med kulturminner som særskilte bransjekontroller. Samtidig fortsatte bransjekontrollene av landbruksvarer og avfallsavgiften.

Kontrollen med landbruksvarer førte til etterberegninger på 25 millioner kroner, og avfallsavgiftskontrollen ga en etterberegning på 11 millioner kroner.

Eksportkontrollene og kontrollen med importen av frukt og grønt førte i 2004 til at det ble skrevet ut regninger på 2,1 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere