RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uppstrøm mistenkt i Seim-saken

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tor Arne Uppstrøm har fått status som mistenkt i Seim-saken. Tidligere var Uppstrøm kun regnet som vitne.

Uppstrøm er mistenkt for medvirkning til økonomisk utropskap. Det bekrefter politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt.

Uppstrøm er tidligere forretningspartner av Carl Fredrik Seim, som er siktet for økonomisk utroskap. Det er foreløpig uklart om politiet vil ta ut siktelse mot Uppstrøm, melder NRK.

- Medvirkning til økonomisk utroskap

- Han er mistenkt for medvirkning i forhold til det som Carl Fredrik Seim er siktet for. Det vil si medvirkning til økonomisk utropskap, Foreløpig har han status som mistenkt. Vi har ingen konkrete planer om å endre status videre til siktet. Etterforskningen pågår, så får vi se hva som dukker opp og om det er grunnlag for å sikte han, det vet vi ikke enda, sier Mevatne

Uppstrøm ble først avhørt i saken midtveis i september. Opprinnelig skulle Uppstrøm vært avhørt i juli, men av helsemessige årsaker ble avhøret utsatt.

Vedeler siktet

Politiet har også siktet advokat Bertram Vedeler for hvitvasking av nær 13 millioner kroner. Vedeler er tidligere styreleder i eiendomsselskapet Paleum, som eies av Seim-partner Tor Arne Uppstrøms kone Gunn Aarøe Uppstrøm.

Bedragerisiktede Carl Fredrik Seim har tidligere sagt at Tor Arne Uppstrøm kan forklare mye om de 40 millionene som bobestyrere og politiet mener er tappet fra Mjellem og Karlsen.

Tidligere i september ble Uppstrøms konkurstruede eiendomsselskap Paleum, som formelt var eneeid av konen Gunn Aarøe Uppstrøm, solgt til Hønefoss-mannen Ole Gjerde for en ukjent sum, men med usikrede kreditorkrav på nærmere 50 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere