RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Urolig oppgang på USA-børsen

Sist oppdatert:
En ny, kraftig oppgang i oljeprisen til tross – det endte i pluss på Wall Street mandag.

Stor usikkerhet preget dagen, og aktørene i markedet er særlig spente på møtet i den amerikanske sentralbanken denne uken, melder AP.

Det ventes at sentralbanken hever den amerikanske styringsrenten til tre prosent på sitt møte tirsdag.

Oljeprisen på New York-børsen steg med 1,20 dollar i dag, til 50,92 dollar. Oppgangen stoppet dermed prisutviklingen forrige uke, og bidro til økt uro.

- Det er en viss forsiktighet i markedet som hindrer investorene fra å pøse mer inn. Akkurat nå er det for mange spørsmål om økonomien som vi trenger svar på før vi kan bevege oss framover, sier markedsstrateg i Spencer Clarke LLC, Michael Sheldon, til AP.

- Vi har sett store usikkerhet, og det ville vært bra dersom Sentralbanken anerkjente at høye oljepriser har bremset økonomien og at inflasjonen holdes i sjakk, sier Joseph Keating i AmSouth Asset Management.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones steg med 59,19 poeng eller 0,58 prosent til 10.251,70 poeng.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen endte på 1162,16, en oppgang på 5,31 poeng eller 0,46 prosent, mens teknologitunge Nasdaq steg med 0,36 prosent til 1928,65, en oppgang på 7,0 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere