RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-børsen svakt ned

Sist oppdatert:
Flere investorene sikret gevinst etter oppgangen tirsdag, og det sendte USA-børsen nedover.

Dow Jones-indeksen sank 0,4 prosent til 10671,99 poeng, mens Nasdaq tapte 0,19 prosent og landet på 2076,47 poeng. Den brede S&P-indeksen endte på 1151,82 poeng, en nedgang på 0,45 prosent.

Nyheten om Cingulars oppkjøp av rivalen AT&T Wireless skapte rally-stemning tirsdag. Onsdag kom altså en liten reaksjon.

Mye av nedgangen skyldes gevinstsikring og fall blant blue chips-aksjene, de sikreste industriaskjene. Men Tim Heekin i Thomas Weisel Partners sier til CNN at nedgangen også kan knyttes til at dollaren steg mye mot yen i innspurten på børsdagen.

Kraftig økning
Siden oppturen på USA-børsene for alvor startet i mars i fjor, har både Dow steget med over 40 prosent, og Nasdaq med hele 63 prosent. Etter nyttår har Dow lagt på seg 2 prosent, men Nasdaq har fortsatt den sterke trenden med 3,7 prosent oppgang.

Meglere sier til Reuters at gevinstene i januar har beredt grunn for et roligere marked de siste par ukene, ettersom investorene allerede har satset sine penger og ikke er på jakt etter nye objekter.

- Jeg vil tro at markedet demper seg nå, fordi det er overkjøpt, sier sjefinvestor-strateg A.C. Moore hos Dunvegan Associates.

Steg 30 prosent
Et av selskapene som bremset nedgangen onsdag, var den irske medisinprodusenten Elan - dagens mest omsatte aksje. Selskapet meldte at deres behandling av MS kan bli godkjent et år før ventet , og aksjen steg rundt 30 prosent.

Etter en byggeboom i desember, falt aktiviteten i januar, og mer enn prognosene. Men investorene så ikke ut til å reagere særlig kraftig på dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere