RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-børsen svakt ned

Sist oppdatert:
Dow Jones måtte ta imot nok en kilevink torsdag.

Investorene balanserte positive nyheter fra tungvektere som Wal-Mart og Walt Disney opp mot bekymring over rekordhøye oljepriser, frykt for økt renter og blandete økonomiske data.

Dow Jones falt 0,34 prosent til 10.010,60 poeng, mens teknotunge Nasdaq hadde en ørliten oppgang på 0,02 prosent og endte på 1026,03 poeng. Den brede S & P-indeksen sank 0,07 prosent til 1096,47 poeng.

Blant annet trakk nyheten om at produsentprisene i USA steg mer enn ventet i april ned. Det økte bekymringen for at sentralbanken vil sette opp renten allerede i juni.

Samtidig ble det meldt om et noe høyere antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA sist uke enn ventet.

Altria-gruppen ble den store taperen på Dow Jones. Gruppen, som blant annet kontrollerer sigarett-giganten Phillip Morris, gikk på en smell etter at Goldman Sachs endret sin anbefaling fra «in-line» til «outperform».

Pfizer falt også, og dro ned S & P-indeksen. Årsaken var selskapet sa seg skyldig i ulovlig markedsføring av epilepsi-medikament og gikk med på å betale 430 millioner dollar i forbindelse med et søksmål. Det opplyser kilder hos påtalemyndighetene til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere