RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA mot rekordunderskudd

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Det amerikanske handelsunderskuddet er på vei mot ny rekord, viser ferske tall.

Underskuddet på handelsbalansen i USA ble 58,3 milliarder dollar i februar. Dette er bare hårfint under rekordunderskuddet på 59,3 milliarder i november.

Tallet er enda verre enn markedet hadde fryktet. I snitt ventet makroøkonomene et underskudd på 56,8 milliarder dollar, ifølge Briefing.com.

USA er på full fart mot ny rekord for handelsunderskudd i fjor.

I 2004 var underskuddet på rekordhøye 617 milliarder dollar, eller 5,3 prosent av bruttonasjonalprodukt. I 2003 var det 497 milliarder, eller 4,5 prosent av bruttonasjonalprodukt.

Tidligere i dag skrev TV 2 Nettavisen om det store underskuddet på statsbudsjettet i USA.

De to underskuddene, på handelsbalansen og statsbudsjettet, har svekket tiltroen til dollaren, og denne har falt kraftig fra toppen i 2000 og 2001.

Dollaren falt først etter at tallene kom, men hentet seg så inn igjen. Ti minutter etter at dagens handelstall ble kjent, kostet en dollar 6,06 kroner, mot 6,09 kroner før tallene ble kjent. Men en halv time etter at tallene kom var den oppe i 6,10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere