RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA-tall snudde børsen

Sist oppdatert:
Storebrand og oljeselskapet DNO trakk børsen opp, men kunne ikke hamle opp med dårlig makro-nytt fra USA.

Oslo Børs svekkes torsdag ettermiddag av at handelsunderskuddet i USA var høyere enn ventet, samt at dollaren igjen faller til under syv kroner, skriver TDN Finans.

Europeiske børser åpnet i pluss, men etter de amerikanske makro-tall i ettermiddag falt flere av børsene over i rødt.

Hovedindeksen i Oslo er hårfint ned 0,02 prosent til 163,55 poeng. Det ble omsatt aksjer for rundt 2,2 milliarder kroner.

Kreutzer i støtet

Interessen rundt Idar Kreutzer & Co fortsetter og Storebrand-aksjen endte opp 2,88 prosent til 42,90 kroner.

Ifølge Norse Securities-analytiker Ole Anton Gulsvik er det flere positive momenter som vil drive aksjekursen til Storebrand oppover både på kort og lang sikt.

- Fokuset er for det første på If, hvor det antakeligvis blir et nedsalg fra Storebrand i forbindelse med den planlagte børsnoteringen i 2004. Det vil frigjøre kapital, og i tillegg til gjeldsnedbetaling tror vi det kan bli et ekstraordinært utbytte i 2004, sier Gulsvik til TDN Finans.

Ifølge Norse-analytikeren er det andre momentet justeringen av regelverket for livselskaper. Endringene faller positivt ut for egenkapitaleierne, mener han.

Verdien av aksjen i oljeselskapet DNO øker med nesten 10 prosent torsdag etter at svenske Lundin Petroleum kjøper DNO-andeler på norsk, britisk og irsk sektor for til sammen 165 millioner dollar.

- Betydelige verdier

DNO mener salget vil realisere betydelige verdier og at selskapet nå vil ha styrke til å følge opp nye prosjekter. Aksjen hevder seg derfor på dagens vinnerliste.

Frontline la på seg 2,5 prosent på meldinger om sterke slutninger i VLCC-markedet som nå logger rater på historisk sterke nivåer.

Aker Kværner øker

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner meldte om ny stor ordre ved deleide Aker Ostsee, verdien skal være på over 2,1 milliarder kroner, og markedet svarte med å sende aksjen opp 0,2 prosent.

Blant selskapene som dempet børsen var DnB og Gjensidige NOR som falt henholdsvis 1,5 og 1,2 prosent. RCL falt for fjerde dag på rad, aksjen endte på 202 kroner som er et fall på 1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere