RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikker åpning

Sist oppdatert:
Positive nyheter fra verdens børser hjalp lite onsdag. Oslo Børs åpnet med et stort gjesp.

Etter en begredelig november på verdens børser og rekordfall på Wall Street ved ukestart kommer nyhetene som kan få Oslo Børs til å heve seg onsdag.

Den store gladnyheten var kjempedagen på Wall Street tirsdag. Der steg Dow Jones med 3,31 prosent. Indeksen ble grundig slått av S&P 500 og NASDAQ som steg henholdsvis 3,99 prosent og 3,70 prosent.

Trenden fortsatte i Asia der samtlige indekser, med ett unntak, gikk opp med mellom 3,56 prosent og 1,41 prosent.

Det sendte Oslo Børs opp fra start.

Opp og ned
De to første minuttene etter børsåpning pendlet kursen mellom verdifall på 0,22 prosent og verdioppgang på 0,13 prosent.

Klokken 09:02 var kursen opp, blant annet på grunn av verdiløft i børslokomotivene Yara International og Telenor. Noen minutter senere snudde pluss til minus nok en gang. Klokken 09:05 var børsen ned 0,24 prosent.

Kvarteret ut i handelsdagen var nedgangen på 0,88 prosent.

Rødt i Europa
Børsene i Europa lot seg heller ikke affisere av positive tall fra USA og Asia. FTSE 100 i London, DAX i Frankfurt og CAC 40 i Paris åpnet alle ned med henholdsvis 0,04 prosent, 0,74 prosent og 0,22 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere