RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikker på om Røkke kan betale

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
DnB Markets anbefaler sine kunder å være forsiktig med å putte penger i Aker Kværner-aksjen på grunn av usikkerheten rundt Kjell Inge Røkkes finansielle situasjon.

Selskapene i Røkke-eide Aker RGI sliter med å gjøre opp for seg. Mange frykter at Røkke må lempe ut store deler av sin eierandel på 49,9 prosent i Aker Kværner for å komme seg ut av gjeldskrisen. Derfor falt aksjekursen i Aker Kværner da gjeldsproblemene ble kjent.

- Tøffe låneforfall

DnB Markets frykter at spekulasjonene omkring Røkkes finanser vil ri aksjekursen i Aker Kværner som en mare i månedene framover. Derfor bestemte meglerhuset seg tirsdag for å nedgradere Aker Kværner-aksjen fra ”kjøp” til ”hold”.

”Vi tror på en løsning, som inkluderer en rammeavtale vi tror allerede er på plass. Den finansielle situasjonen i Røkke-systemet er imidlertid fortsatt anstrengt, og vi ser for oss at de kommende seks måneders låneforfall kan bli tøffe”, heter det i analysen som TV 2 Nettavisen har fått tilgang til.

Greier Røkke å få bankene med på en langsiktig løsning, kan det være duket for kursoppgang igjen, tror DnB Markets.

”Vi er på ”alerten” for mulige oppgraderinger når en eventuell løsning rundt Røkkes finansielle situasjon foreligger”, skriver meglerhuset i analysen.

Kraftig kursfall

Aksjekursen i Aker Kværner falt kraftig etter at DnB Markets nedgraderte aksjen tirsdag. Ved 14.30-tida var kursen 99,75 kroner, 2,4 prosent lavere enn mandagens sluttnotering.

DnB er antatt å være Kjell Inge Røkkes viktigste långiver. Ifølge regelverket skal det imidlertid være vanntette skott mellom kreditt- og aksjeavdelingen i banken, slik at DnBs interne vurdering av Røkke-lånene ikke tilflyter aksjeanalytikerne i DnB Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere