RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Strømme (Nettavisen)

Ut av Norwegian med milliongevinst

Mens sjefene i Norwegian jakter på nye investorer, selger en av de mest profilerte eierne sine aksjer. Trolig går Petter Stordalen inn for landing med en million i gevinst.

I fjor startet Norwegian flykrigen i Norge. Tvilerne var mange, men blant de ivrigste i heiagjengen var hotellkongen Petter Stordalen. Han trådte støttende til med ti millioner og sterke følelelser.

- Dette er viktig, og det er en investering vi støtter med hodet og med hjertet. Kanskje aller mest med hjertet, sa Stordalen til TV 2 Nyhetene 6. september i fjor.

Men nå sier Stordalens hjerte selg. I all hemmelighet har hans selskap Choice Hotel Scandinavia lempet ut alle aksjene i flyselskapet. Timingen kunne knapt vært verre for ledelsen i Norwegian. Akkurat nå flyr de land og strand rundt for få inn nye eiere i selskapet som børsnoteres om kort tid. De vil ikke si om Stordalens salg ødelegger arbeidet.

- Det sier seg selv at vi ikke kan kommentere en emisjon når vi er midt i en emisjon, sier Carl Størmer, markedssjef i Norwegian til TV 2 Nyhetene.

Stordalen sier til TV 2 Nyhetene at aksjene er solgt fordi hans hotellkjede har et samarbeid med Norwegian. Da blir det uheldig at den samtidig er inne på eiersiden. Men samarbeidet akter de å fortsette med.

- Jeg snakket nettopp med ham for 10 minutter siden, og vi kommer til å forstette samarbeidet med Choice Hotel i den grad det er hensiktsmessig for begge parter, sier Størmer til TV 2 Nyhetene.

Stordalen er den første som kommer seg ut av Norwegian med milliongevinst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere