RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter oljeutbygging i nord

Sist oppdatert:
Statoil og de øvrige medeierne på Skarv-feltet utenfor Helgelandskysten har bestemt seg for å utsette utbyggingen.

Det går fram av en pressemelding fra transportselskapet Gassco mandag.

Skarv-utbyggingen var ventet å bli den neste store olje- og gassutbyggingen i Norskehavet. Nå er den planlagte oppstarten av feltet forskjøvet fra 2008 til 2009.

Skarv er et middels stort oljefelt som også inneholder betydelige mengder gass. De siste månedene har oljeselskapene vurdert ulike transportløsninger for gassen, men uten å komme til enighet.

Ifølge Thor Otto Lohne, som er direktør for kommersiell utvikling i Gassco, står valget mellom om en transportløsning som kun rommer gassen fra Skarv, og en annen løsning som også har plass til å romme gass fra nye feltutbygginger i samme område i framtida.

Inntil dette spørsmålet er avklart, vil ikke Gassco gi noen endelig anbefaling når det gjelder den transportløsningen som bør velges.

-Tiden vi har til rådighet bør brukes til å avslutte en utredning om fjerning av flaskehalser på Kårstø, utrede bedre tilknytningsmuligheter i Tampen-området samt etablere et større volumgrunnlag. Vi vil gi vår endelige anbefaling når dette arbeidet er fullført og utbyggingen av Skarv krever beslutning, sier Thor Otto Lohne.

BP er operatør for Skarv, som rommer cirka 100 millioner fat olje og 36 milliarder kubikkmeter gass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere