RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter renteoppgangen

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets har utsatt rentehoppet et halvt år etter dagens svake prisvekst-tall.

Tidligere har DnB NOR Markets sett for seg at Norges Bank ville skru renten opp i juni, etter nesten halvannet år med en styringsrente på rekordlave 1,75 prosent.

Dagens svake inflasjonstall Statistisk sentralbyrå har imidlertid fått meglerhuset til å se annerledes på situasjonen. Nå tror DnB NOR Markets at rentefesten vil fortsette helt frem mot jul, til stor glede for alle lånetagere.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at kjerneinflasjonen endte på 0,7 prosent i januar. På forhånd lå de fleste anslagene fra økonomene på 1,2 prosent.

DnB NOR mener den lave prisveksten trekker i retning av at rentene vil bli satt opp senere enn tidligere antatt. Spesielt ettersom veksten nesten er halvparten av hva Norges Bank så for seg i årets første måned.

«Isolert sett trekker den uventet lave inflasjonen i retning av at rentene vil bli satt opp senere enn det vi har antatt så langt. Vi har derfor justert vår prognose og tror nå at første renteheving vil komme i fjerde kvartal» skriver DnB NOR i sin rapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere