RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd anker automat-dom

Sist oppdatert:
Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har allerede bestemt seg for å anke gårsdagens dom i saken om det planlagte automatmonopolet.

Kultur- og kirkedepartementet sier seg i en pressemelding uenig i gårsdagens dom i Oslo tingrett. Her slo retten fast at det planlagte monopolet for Norsk Tipping på drift av spilleautomater bryter med EØS-avtalen.

Dommen blir derfor anket, ifølge meldingen.

- Eneretten er et nødvendig virkemiddel for å få skikkelig kontroll med de sosialpolitiske konsekvensene av dagens spillpolitikk, sier kultur og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg mener derfor at tingretten sitt standpunkt ikke bør legges til grunn uten at saken blir prøvd for høyere instanser, sier hun, og peker på at regjeringen og Stortinget mener et monopol er det mest effektive tiltaket for sikre en forsvarlig automatdrift.

Hun understreker i meldingen at det er "uaktuelt" å videreføre dagens ordning.

Anken varsles altså allerede etter en dag, men fristen er en måned.

I tillegg til Oslo tingrett, har også overvåkingsorganet ESA varslet at man mener det planlagte monopolet er i strid med EØS-avtalen.

De private aktørene som driver automater i samarbeid med veldedige organisasjoner har rast mot planene om å gi Norsk Tipping monopol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere