RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd i harnisk over automatkrav

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Moralsk forkastelig, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland om kravene fra de frivillige organisasjonene om erstatning for tapte inntekter.

Kulturministeren Valgerd Svarstad Haugland reagerer kraftig på at frivillige organisasjoner krever kompensasjon for tapte inntekter som en følge av automatdommen sist fredag, skriver Aftenposten.

- Det er moralsk forkastelig. Jeg hadde ventet mer av Redningsselskapet og Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL). Og jeg ber dem tenke seg nøye om før de kommer med slike krav, sier Svarstad Haugland til avisen.

Ti frivillige organisasjoner med de høyeste inntektene fra automatdrift, mener de taper 800 millioner kroner på at de blir stående uten mulighet til å få inntekter fra spilleautomater.

Generalsekretæren i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) krevde tirsdag en erstatning for tapte inntekter, også i framtida.

Før helga ble det klart at kulturministeren fikk medhold av lagmannsretten i at Norsk Tipping skal få monopol på drift av spilleautomater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere