RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd sier nei til radiofusjon

Sist oppdatert:
Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er helt imot en fusjon mellom P4 og Kanal 24. Haugland mener en fusjon vil være et brudd på P4s konsesjon.

Fusjonssamtalene mellom Kanal 24 og P4 blir ikke tatt godt i mot av kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. Nå håper hun at de involverte partene skrinlegger eventuelle planer selv, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette vil være i konflikt med vilkårene som P4 har. Jeg håper ikke vi må gå til ytterste konsekvens og ta fra dem konsesjonen, sier Haugland.

Hun mener en fusjon vil være et klart brudd på P4s konsesjon.

- Når det gjelder konsesjonen til P4, er det slått fast at de ikke kan inneha en annen konsesjon. I utlysningen om konsesjonen kom ønsket om mangfold til uttrykk. Dette står også i vilkårene til P4, sier Haugland.

Hvis P4 skulle få kontroll over mer enn en radiostasjon vil konsesjonen for P4 inndraes, men det finnes ingen tilsvarende regel for Kanal 24. Men Haugland ser ikke for seg at Kanal 24 kjøpet P4.

- Det er jo Kanal 24 som sliter med økonomien, så hvordan skulle de ha råd til å kjøpe P4, spør Haugland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere