RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd tapte igjen

Sist oppdatert:
Kulturdepartementet er påført et nytt nederlag i automatstriden. Lagmannsretten gir Norsk Lotteridrift lov til å fortsette automatdriften til saken er rettslig avklart.

Bransjeorganisasjonen NOAF og Norsk Lotteridrift stod sammen og seiret i saken om automatmonopolet i Oslo tingrett, men tapte kravet om en midlertidig forføyning.

Full seier

Norsk Lotteridrift krevde ny behandling i Borgarting lagmannsrett, og fikk onsdag fullt medhold også på dette punktet.

Lagmannsretten slår fast i kjennelsen at den norske stat har ikke anledning til å innføre monopol på spilleautomater i Norge fra årsskiftet og at Norsk Lotteridrift heller ikke kan nektes å fornye sine lotteritillatelser for 2005.

Gledens dag

- Det er en gledens dag for de ansatte i Norsk Lotteridrift, som fikk sin oppsigelse i går. Ikke minst gleder vi oss på vegne av de tusenvis av lag og foreninger som nå vil få en forutsigbarhet i sine inntekter, sier Finn Jentoft, administrerende direktør i Norsk Lotteridrift i en pressemelding.

- Vi er tilfreds med avgjørelsen som vil sikre driften i en overgangsperiode. Dette medfører at det gjeldende systemet vil bestå i overgangsperiode, og at det nå er åpnet for å søke på tillatelser igjen, sier Norsk Lotteridrifts juridiske våpendrager, advokat Frode Elgesem, i Advokatfirmaet Hjort til TV 2 Nettavisen.

Ny rettssak

7. desember står et nytt automat-slag i Hedemarken tingrett på Hamar.

Norsk Lotteri og Automatbransjeforbund (NOAF) krever rettens kjennelse på at Norsk Tipping ikke skal få rulle ut hele sin maskinpark fra nyttår.

NOAF mener det strider mot konkurranseretten at automatene fra de to organisasjonene skal konkurrere side om side når de er underlagt forskjellige regler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere