RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla har fått ny jobb

Sist oppdatert:
Grønt engasjement for den tidligere LO-sjefen.

- Den direkte foranledningen var en hennes uttalelser i Dagsavisen som valgkomiteen merket seg, sier leder Arild Hermstad i miljøorganisasjonen Fremtiden i Våre hender.

Les mer børs og finans på NA24

Vekst og miljø
Tidligere LO-sjef Gerd-Liv Valla går inn i styret til miljøorganisasjonen.

- Hun uttalte til Dagsavisen at veksten i de rike landene i verden er problematisk sett i et miljøhensyn, sier Hermstad til NA24. Han mener hun er den første maktkvinne i Norge som kommer med en slik uttalelse som var å lese i Dagsavisen for noen uker siden.

Kompetanse
Hermstad trekker fram Vallas lange politiske erfaring kan bidra til at organisasjonen får mer gjennomslag for langsiktige miljøperspektiver og planer.

- Ikke minst i lys av den pågående finanskrisen, sier Hermstad.

På helgens møte ble gjenvalgte man Anne Skranefjell som styreleder i organisasjonen. Den andre nye styremedlemmet er sametingsrepresentant Tor Mikalsen. Det sitter åtte personer i styret.

Ny livsstil
Fremtiden i våre hender – folkeaksjon for en ny livsstil og rettferdig fordeling av verdens ressurser, ble startet på et møte i en idrettshall utenfor Oslo i april 1974.

Hele tre tusen mennesker kom på dette møtet hvor det var foredrag fra filosof Arne Næss, Trygve Bull, Georg Borgstrøm og initiativtakeren Erik Dammann.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere