RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant maraton mot arbeidsgiver

Den 49 år gamle kvinnen møtte på jobb i to og et halvt år mens hun kjempet mot sin arbeidsgiver i rettsapparatet. Tilslutt gav retten henne medhold: Oppsigelsen var usaklig.

I en pressemelding uttaler Guro Løkken, advokat i Privatansattes Fellesorganisasjon:

- Vårt medlem har kjempet en lang kamp for å få jobben tilbake. Etter to og et halvt år i retten har hun vunnet frem overfor arbeidsgiver, som nå pålegges å trekke oppsigelsen tilbake. Dersom kvinnen ikke hadde fått rettens medhold i at hun hadde rett til å stå i stillingen, ville hun neppe holdt ut til saken ble ferdig behandlet i rettsapparatet.

Nylig la Arbeidslivslovutvalget (ALLU) frem sin innstilling, der man blant annet foreslår å fjerne retten til å stå i stilling ved nederlag i første rettsinstans.

- Dommen i Gulating lagmannsrett er prinsipielt viktig, fordi den bekrefter vår påstand om at retten til å stå i stilling er avgjørende for utfallet av denne typen arbeidsrettssaker, sier Guro Løkken.

For tre år siden ble kvinnen sagt opp som følge av dårlig økonomi i bedriften. Samtidig ble to yngre arbeidstakere ansatt . PRIFO stevnet bedriften for usaklig oppsigelse.

Tirsdag ga tre fagdommere og to meddommere i Gulating lagmannsrett PRIFOs medlem medhold i at hun er usaklig oppsagt.

- Bestemmer Stortinget seg for å gjennomføre forslaget fra ALLU, svekkes rettssikkerheten. Muligheten til å vinne gjennom i rettsapparatet minskes og dermed vil svært få orke en ankebehandling, påpeker Løkken

Selv om lovforslaget fra ALLU gjennomføres, vil arbeidstakerne fortsatt kunne få medhold i påstander om usaklige oppsigelser.

Forskjellen er imidlertid at arbeidsgiveren sannsynligvis ikke vil bli pålagt å gi vedkommende jobben tilbake, men kun bli idømt en erstatning, skriver PRIFO i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere