RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vant pensjonskampen

Vital trakk det lengste strået i kampen om å få forvalte Postens pensjonsmidler.

Dermed blir Storebrand sittende igjen med skjegget i postkassen i konkurransen om å få forvalte 200 millioner kroner årlig for 26.000 ansatte.

- Vi er valgt som en eksklusiv partner, og nå skal vi sette oss ned og forhandle med Posten, sier administrerende direktør Bård Benum i Vital til Dagens Næringsliv.

Dersom forhandlingene kommer i mål, vil Vital ligge et hestehode foran i kampen om forvaltningen av de offentlige eide selskapenes pensjonsmidler. Det regnes nemlig som sannsynlig at flere av de statseide selskapene vil følge etter Posten.

Før styret kan vedta et samarbeid med Vital, må Postens ledelse forhandle med fagforeningene om utformingen av pensjonsavtalene. Forhandlingene starter i sommer.

Det er de fremtidige pensjonsinnskuddene det er snakk om at Vital skal forbalte. De 13 milliarder kronene som står på pensjonskontoen per i dag, skal Statens Pensjonskasse fortsatt passe på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere