RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vantro tillitsvalgte i Avinor

Sist oppdatert:
Tillitsvalgt Paul Johannessen reagerer med vantro på at Avinor-sjef Randi Flesland får fortsette. Nå roper de ansatte på statsråden.

Med fem mot tre stemmer støttet styret i Avinor administrerende direktør Randi Flesland. Dermed fortsetter Flesland arbeidet med omstillingen i selskapet. Det var de tre representantene for de ansatte som stemte mot å beholde Flesland.

- Reaksjonen på dette er vantro. Her er en leder som ikke på noen måte har vist seg tilliten verdig. Det er unikt i norsk næringsliv at så mange fagforeninger blir enige om at topplederen ikke fungerer, sier en tydelig skuffet tillitsvalgt i Norsk Flygelederforening, Paul Johannessen, til TV 2 Nettavisen.

- Hører ikke på fagfolk
Ifølge Johannessen har gjennomgangsmelodien vært at ledelsen ikke hører på råd fra fagfolk.

- Som sikkerhetsetat har vi ikke råd til å eksperimentere med sikkerheten. Hver gang vi presenterer fasiten overfor ledelsen, blir den forsøkt justert, sier han.

- Vil denne avgjørelsen føre til aksjoner fra flygelederne på Røyken?

- Nei, og vi har aldri hatt noen aksjoner. Psykologer kan fortelle at måten vi har reagert på i høst, har vært en normalrekasjon. Dette dreier seg om ledelsen i et stor konsern som ikke evner å høre på sine ansatte, påpeker Johannessen.

- Tiden var moden
Nestleder i Norsk Flygelederforening, Magne Jerpstad, sitter i Avinor-styret. I likhet med de to andre representantene for de ansatte stemte han mot Flesland i onsdagens møte.

- Vi mener Flesland har hatt muligheten til å bygge gode samarbeidsrelasjoner og at tiden var moden for å bytte ut ledelsen, sier Jerpstad til TV 2 Nettavisen.

Rapporten fra det eksterne konsulentfirmaet konkluderer med at ledelsen bør fortsette. En av de ansattes representanter fikk på forhånd vite om konklusjonen. De resterende ble informert under dagens styremøte.

- Er dere fornøyd med denne framgangsmåten?

- Nei, det har ikke vært ideelt, svarer Jerpstad.

- Føler dere ledelsen har tatt innover seg at samarbeidet ikke har fungert godt nok?

- Vi har jo vedtatt det. Men etter de ansattes mening burde det resultert i et skifte. Svaret blir derfor nei, sier Jerpstad.

Ber Skogsholm gripe inn
Tillitsvalgte fra sju fagforeninger vil utover kvelden onsdag diskutere hvordan de ansatte skal forholde seg til at Flesland fortsetter.

Ifølge NTB vil de ansatte be samferdselsminister Torild Skogsholm (V) gripe inn i konflikten.

- Styrevedtaket endrer ingenting. Styret skulle gjenskape tillit, men når tre av åtte styremedlemmer har mistillit til administrerende direktør, er ikke tilliten gjenopprettet, sier leder Rolf Skrede i Norsk Flygelederforening til telegrambyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere