RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanvittig opptur for PGS

Sist oppdatert:
Aksjekursen i Jens Ulltveit-Moes oljeservice-yndling PGS gikk rett til værs på børsen. Mye tyder på at en storinvestor er i ferd med å kjøpe seg opp. Oslo Børs karret seg til en marginal oppgang.

Hovedindeksen endte dagen med en oppgang på 0,24 prosent. Sluttnoteringen endte på 163,09 poeng - den høyeste som er notert hittil i år og den høyeste noterte siden mai 2002.

Nå har det forsåvidt blitt god vane av børsen å sette ny årsrekord. Tirsdag er åttende strake dag med oppgang for hovedindeksen.

PGS i fokus
Aksjekursen i PGS endte dagen med oppgang på hele 26,60 prosent. Mesteparten av kursoppgangen kom etter klokken 13.

Meglerstatistikken avslører at investeringsbanken Credit Suisse First Boston har brukt tirsdagen til å støvsuge markedet for aksjer. Ved 13-tida sto meglerhuset for hele 97 prosent av nettokjøpene.

Den store interessen for PGS har sannsynligvis sammenheng med at fristen for å sikre seg aksjer i "nye" PGS gikk ut i det amerikanske markedet i går. I Oslo gjelder denne tegningsretten for aksjonærer som kjøper aksjer innen børsslutt i morgen.

Førstkommende torsdag lanseres den "nye" PGS-aksjen på børsen. Nylanseringen er en del av refinansieringspakken som gjorde at PGS unngikk konkurs tidligere i år.

Jens Ulltveit-Moe er selskapets største aksjonær i "gamle" PGS med 11 prosent av aksjene.

Frontline trekker opp
Frontline er blant vinnerne tirsdag med en oppgang på 4,71 prosent etter at det i formiddag ble meldt om at tre Fronline-skip nylig oppnådde dagrater på over 50.000 dollar.

Også Orkla, som har utviklet seg svakt sammenliknet med andre tungvektere det siste året, har en god tirsdag og steg 2,5 prosent. Også Aker Kværner, Telecomputing og Schibsted fortsetter oppturen.

Aker Kværner endte opp med hele 4,05 prosent.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Avantor ble den desiderte børstaperen tirsdag etter at det ble omsatt en post på 600 aksjer for 45 kroner stykket. Avantor er blant børsens minst omsatte aksjer; de siste månedene er det kun omsatt aksjer for småpenger. Aksjen endte ned 8 prosent.

Oljeserviceselskapet DSND faller også tilbake etter at selskapet la fram et skuffende svakt kvartalsresultat tirsdag morgen. Aksjen falt 2 prosent.

Til sammen ble det omsatt aksjer for 2,5 milliarder kroner på børsen tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere