RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varehandelen blir mest smurt

Sist oppdatert:
Varehandelen skiller seg ut som bransjen der det er flest forsøk på smøring. En ny undersøkelse viser at stadig flere bedriftsledere opplever forsøk på smøring i jobben sin.

En fersk undersøkelse viser at 12 prosent av bedriftslederne i varehandelen har blitt tilbudt gaver eller penger på en slik måte at de mistenker forsøk på smøring, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er en økning fra 2003 da kun 8,7 prosent av bedriftslederne svarte de samme.

- Tallene viser en prosentvis økning i varehandelen, men vi skal være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner. Jeg tror ikke varehandelen skiller seg vesentlig negativt ut, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Nor.

I hotell- og restaurantbransjen går utviklingen en annen vei. I fjor svarte 40 prosent av bedriftslederen i denne bransjen at de mente de var utsatt for forsøk på smøring. Men i den siste undersøkelsen svarer drøyt 37 prosent det samme.

Undersøkelsen er gjennomført av Sentino på oppdrag for Gjensidige Nor Forsikring. Det er andre gang undersøkelsen gjennomføres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere