RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler krig mot Lidl

Sist oppdatert:
Coop varsler krig mot Lidl. DVD-spillere til 399 kroner, og PC'er til spottpris skal gjøre livet surt for den tyske superlavpriskjeden.

Mens de fleste andre dagligvarekjedene holder en lav profil i forkant av Lidls inntog på det norske markedet, er ikke Coop redd for å uttrykke at de tar den økte konkurransen alvorlig.

I løpet av to dager i forrige uke solgte Coop 8000 DVD-spillere til 399 kroner. Samtidig varsles det at PC'er hos Prix skal selges flere tusen kroner billigere enn vi er vant til i elektrokjedene, skriver VG.

- Faghandelen kommer til å blø, mens kunden får billigere varer, sier informasjonssjef Håkon Ødegaard i Coop.

For det viktigste våpenet mot Lidl er salg av store partikjøp av elektriske artikler til sterkt reduserte priser. Det er ikke langt unna den strategien som Lidl selv har gjort seg kjent for.

- Like over jul skal vi selge 1500 PC'er som i dag koster rundt 10.000 kroner på Elkjøp, opptil 30 prosent billigere på Prix. Det er klart elektrokjedene merker dette, sier Ødegaard.

Forskningsleder ved Varehandelens Høyskole BI, Per Gunnar Rasmussen, m ener det Coop gjør nå, og Lidls etablering i Norge i løpet av neste sommer, vil revolusjonere dagligvarebransjen i Norge.

- Matbutikker som selger PC'er og DVD-spillere til dumpingpriser, vil føre til at små elektroforretninger i samme område vil slite med fortjenesten sin, som ofte allerede er lav, sier han til VG.

Det er ventet at Lidl vil åpne sine første butikker i Norge på vårparten 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere