RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler økte forsikringspremier

Sist oppdatert:
Forsikringsselskapet Vesta tror det blir nødvendig å øke premiene for yrkesskade- og sykeforsikringer i tida framover.

Forsikringsselskapene har tapt i flere viktige prinsippsaker som har gått for retten den siste tida. Nå kan det bli nødvendig å øke premiene, mener Vesta-sjef Erik Gjellestad.

- Truer velferdsstaten

- Slik ny praksis bryter fundamentalt med grunnlaget for tidligere premieberegninger, og medfører behov for betydelige tilleggsavsetninger. Hvis denne tendensen fortsetter, kan nødvendigheten av ytterligere premieøkninger få uønskede konsekvenser både for den enkelte forsikrede, arbeidslivet og forsikringsselskapene, advarer han.

Vesta satte av 602 millioner ekstrakroner i fjor for å dekke tidligere års skader som ennå ikke er gjort opp

Gjellestad er også alvorlig bekymret over den kraftige økningen i antallet uførepensjonister. Vesta-sjefen mener forsikringsselskapene må ta en stor del av ekstraregningen.

- En ukontrollert utvikling innenfor dette området utgjør en alvorlig trussel både for velferdsstaten og forsikringsmessig lønnsomhet for personprodukter som yrkesskade og sykdom, påpeker han.

Snudde underskudd til overskudd

Vesta gikk med dundrende underskudd i både 2001 og 2002, men i fjor ble trenden snudd. Driftsresultatet endte på 445 millioner kroner, og overskuddet før skatt ble 196 millioner.

Til sammenlikning hadde Vesta et underskudd før skatt på hele 654 millioner i 2002. Vesta-sjefen sier at økte finansinntekter og flere tiltak for å bedre lønnsomheten forklarer framgangen.

- Vi er fornøyd med at vi har klart å snu den negative trenden fra 2001 og 2002. Både for våre kunder og ansatte er gode resultater avgjørende for at Vesta skal kunne utvikle seg og levere konkurransedyktige forsikringsløsninger, framholder Gjellestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere