RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler milliardsøksmål mot staten

Sist oppdatert:
Dersom den nye lotteriloven trer i kraft fra nyttår, vil Norsk Lotteri og Automatbransjeforbund (NOAF) reise erstatningssøksmål mot staten.

Det skremmer ikke Norsk Tipping som fortsetter arbeidet med å overta driften av alle tillatte norske spilleautomater i løpet av 2005.

- Vi har vært i kontakt med ledelsen i Kulturdepartementet etter at ESAs beslutning forelå. Konklusjonen er at vi fortsetter gjennomføringen av Stortingets vedtak etter det mandat vi har fått som operatør, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., til NTB.

Han ser ingen grunn til at Norsk Tipping skal endre sin fremdriftsplan, men sier at Norsk Tipping fortsetter med fullt trykk arbeidet med å gjennomføre et norsk lovvedtak.

Milliardsøksmål i vente
- Med ESAs beslutning om å åpne sak mot Norge er vi trygge på å vinne fram med et søksmål, men vi håper at regjeringen gjør de nødvendige grep slik at en rettssak kan unngås, sier NOAF-leder Ottar Dalset.

Han mener beslutningen i ESA er et klart signal til politikerne om at gjennomføringen av Stortingets lovvedtak må stanses.

- Hvis ikke den nye lotteriloven trekkes tilbake eller gjennomføringen av den utsettes, vil NOAF reise et milliardsøksmål mot den norske stat, sier Dalset.

Det er tidligere ESA-president Knut Almestad som har vært rådgiver for forbundet i denne saken.

Han sier i en kommentar at erfaringene viser at når ESA først bestemmer seg for å åpne formell sak, er utfallet gitt.

Regjeringens ansvar
- Det vanlige er derfor at vedkommende land som får sak mot seg, foretar endringer som fjerner problemet. I dette tilfellet vil det si at lovendringen som gir Norsk Tipping enerett på drift av spilleautomater, ikke iverksettes, sier Almestad.

Han mener det er regjeringens ansvar å ta initiativ til å stanse gjennomføringen av den nye lotteriloven etter fredagens ESA-beslutning.

Norsk Tipping skulle helst sett at ESA hadde lagt denne saken til side, men selskapet vil ikke ta noe hensyn til ESAs beslutning før det eventuelt får et annet mandat.

- Norsk Tipping eies av Kulturdepartementet og det er bare våre eiere som kan påvirke vår fremdriftsplan, sier Nordby. Han mener Norsk Tipping som operatør i realiteten ikke har noe annet valg, men han er dessuten ikke enig i at utfallet av saken er så opplagt som klagerne vil ha det til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere