RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vaske-Bakke vil bli alpin-Bakke

Øvrevoll 24.08.2003
Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Linn Marie Hammernes (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kjendisinvestor Svein Erik Bakke vil ta over Trysil alpinanlegg. - Jeg kjøper alt eller ingenting, sier han. Samtidig gir han dagens eiere det glatte lag.

- Jeg har valgt å slippe katta ut av sekken. Jeg vet det er mange av eierne i Trysil som er villig til å selge, og i dag har de generalforsamling, så jeg håper de tar med seg dette utspillet når de skal tenke fremover, sier Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke står i dag fram i Østlendingen med et åpent tilbud om å kjøpe opp Trysilfjellet alpinanlegg, skiutleie og Trysil Booking. Samtidig karakteriserer han dagens eiere i svært lite rosende ordlag. Trysilfjellet drives som en pølsebu, sier han.

- Kjøper alt eller ingenting
- Jeg kjøper alt, eller så kjøper jeg ingenting. Vi skal ikke bare ha kontroll, det eierskapet som er der i dag må ut, sier Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke har tidligere vært tungt inne på eiersiden i Trysilfjellet. For noen år siden solgte han seg imidlertid ut.

- Jeg trodde jeg var ferdig med reiseliv da. I hvert fall i vinter-Norge. Nå har denne muligheten dukket opp, og det er kun fordi det er Trysil at jeg vurderer det som et seriøst prosjekt. Jeg har lang erfaring med Trysil, og jeg vet hva som skal til, sier Bakke.

Trenger en slugger
Bakke kritiserer dagens eiere for å sitte med for mange ulike interesser på en gang. Han har også klare tanker om hva som må til for at Trysil skal beholde statusen som et av landets beste skisportsteder.

- Det er helt åpenbart at det ikke vil nytte med ostehøvel i Trysil, her må man bruke øksa, og det kreves en slugger for å gjøre jobben. Jeg tror jeg har vist at jeg er en slik mann i mange andre sammenhenger, sier Bakke.

Han holder kortene tett til brystet hva angår prisen han er villig til å betale.

- Jeg vil ikke si mer enn at det sikkert vil dreie seg om et tresifret millionbeløp, sier Bakke.

Kjøpte i Hemsedal
Får Bakke tilslag i Trysil, vil det ikke være hans eneste engasjement i fjellet. I fjor vår kjøpte han og business-partneren Asle Thorseth seg opp i Hemsedal.

Samlet har de spyttet inn 300 millioner kroner, og sitter på Hemsedal Resorts med 1000 gjestesenger, samt utviklingsmuligheter for en ny alpinlandsby.

- Vi overtok et konkursbo i Hemsedal for ett års tid siden, og vi har vært med å legge grunnlaget for en fremtid der oppe. Folk vet at vi søker det som er det beste for businessen, vi har ikke andre agendaer, sier han.

Bakke avviser imidlertid at han har ønsker om å bli landets alpinkonge.

- En skal aldri si aldri, men jeg har ingen planer om å gå inn i noen andre destinasjoner enn Trysil nå. Det er ikke til å komme bort fra at hjertet mitt er i Trysil, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere