RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Veiarbeid ødelegger julehandelen

Sist oppdatert:
Den omfattende gravingen i Oslo sentrum forsetter, og butikkene melder om giganttap. Svikt i julehandelen kan føre til konkurser.

Det melder Kanal24.

Julehandelen ser igjen ut til å gå mot nye rekordhøyder, men butikkene i Oslo sentrum ser mørkt på framtiden. De melder om en omsetningssvikt på rundt 25 prosent på grunn av de omfattende veiarbeidene som foregår i og rundt Kar Johans gate.

Fagsjef Glenn Eikbråten i Oslo Handelsstands Forening er lei av brutte tidsfrister og håpløse forhold for butikkene.

- Nå opplever vi at det er forsinkelser over en lav sko. Og i morgen begynner julehandelen for fullt. Enkelte butikker har 40 prosent av omsetningen sin knyttet til julehandelen, og hvis den forsvinner spøker det for videre drift, sier han til Kanal24.

Også juvelèr Conrad Langaard i Stortingsgata fortviler over anleggsarbeidene. Et digert hull rett foran inngangsdøren gjør det vanskelig å lokke folk inn i butikken.

- Julehandelen utgjør tre måneds omsetninger for oss. Inntektene derfra skal vi leve på fram til det blir bedre tider igjen framover mot mai, sier han til radiokanalen.

Byggeleder Harald Rapp Nilsen i Statens Vegvesen forstår butikkeiernes frustrasjon, men har ingen trøst å komme med.

- Nei, jeg har ikke det. Det vil bli omfattende gravearbeider i Stortingsgaten i hele desember. Vi har en sluttfrist til 17. mai og 100-årsjubileet til sommeren som er viktigst. Og da vi i tillegg har møtt på større problemer enn ventet er vi allerede på etterskudd, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere