RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veidekke gikk fri i kartellsak

Svenske konkurransemyndigheter har henlagt saken om ulovlig samarbeide, der blant annet Veidekke var mistenkt.

Det svenske Konkurrensverket mistenkte Veidekkes svenske datterselskap og fire andre svenske entreprenører for å ha drevet markedsdeling i forbindelse med anbud på en idrettshall i Uppsala-regionen, men har nå avsluttet saken, skriver Aftenposten.

- Konkurrensverket har i dag underrettet Veidekke Stockholm AB og de andre entreprenørene om at det i granskningen ikke er fremkommet noe som tyder på overtredelse av konkurranseloven eller at selskapene på annen måte har samarbeidet om anbud, priser eller andre betingelser, heter det i en børsmelding fra Veidekke.

De svenske myndighetene satte i gang sine undersøkelser i november i fjor. Allerede da sa Veidekke at selskapet ikke engang hadde vært klar over anbudet på idrettshallen. Veidekke var nyetablert i Stockholm, og ikke en del av det gode selskap.

I Sverige og i Norge er de største aktørene anmeldt for ulovlig samarbeid i asfaltmarkedet, og i Norge er flere av de største entreprenørene politianmeldt for ulovlig samarbeid i bygge- og anleggsmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere